Ta kontakt og vi vil hjelpe deg!!
Kontakt oss:

Noe kan du gjøre selv:
Her er noen punkter du kan passe på selv når det gjelder vedlikehold av din varmepumpe

  • Rengjøring av filter: Det sitter filter i alle varmepumper som må rengjøres med jevne mellomrom. Dette for og opprettholde full effekt, og spare pumpa for unødvendig hard jobbing. Ta de ut og enten støvsug eller vask de i springen.
  • Følg med på utedelen: Ta en titt på utedelen og se om alt er normalt. Danner det seg is under pumpa som bygger seg farlig nær pumpa? Hugg det vekk med en øks!
  • Fjerne løv o.l på utedelen. Du kan spyle forsiktig med hageslangen
  • Fyr med tilleggsvarme under kalde utetemperaturer. Blir innetemperaturen for lav kan dette gå ut over avrimingen til ytterdelen. Pumpa klarer ikke fjerne is på uteregisteret, og du vil miste effekt.

Ektremt vær: Bitende kulde kan vi ikke gjøre så mye med, og ved høy kulde og luftfuktighet mister man betydelig effekt på pumpa. Noen tiltak kan allikevel hjelpe:

  1. Er det vind direkte inn på ytterdelen, så kan man sette opp en le-vegg. Den effektive kulda kan være høy! Kle uansett ikke igjen pumpa, den trenger tilførsel av luft
  2. Fjerne snø, møbler, busker o.l for og unngå kuldegrop!
  3. Sette viftehastighet på innedelen på manuell på en bestemt hastighet kan hjelpe for å øke innetemp
  • Ta strømmen ved lyn og torden. Det sitter mye elektronikk i en varmepumpe som kan få seg en smell
  • Skal du slå av pumpa når det er ektremt kaldt? Våre pumper kan bare stå på, så lenge de fortsatt gir deg noe varme. Om utetemperaturen er så kald at pumpa ikke gir noe varme kan den skrus av, men la strømmen stå på!! Dette for og holde en lonk i kompressor. For sikkerhets skyld anbefaler vi og vente til noe lavere utetemp før pumpa igjen skrus på. Eks: Skrur du av pumpa ved -30 grader, la strømmen være på og skru på pumpa igjen når det er -20 grader.
  • Tak over utedelen: Vi anbefaler og ha tak over pumpa. Dette for å beskytte for snø/regn å beskytte  pumpa så godt som mulig for å opprettholde levetiden best mulig. Bygg allikevel ikke inn pumpa. Den trenger luft!!

Vi anbefaler en service utført av fagfolk hvert 2 år. Noen ganger oftere! Da blir alt rengjort og du opprettholder levetid og effekt. Kontakt oss og vi vil hjelpe deg

Her ligger en videosnutt, laget av Bauer, på hvordan du som kunde rengjør innedelen din.